НИКОЛАЙ БАРЕКОВ СЛЕД КОШМАРА В БРЮКСЕЛ: Бомба може да гръмне и в европарламента! Властта беше предупредена за атентатите!

0
1476

Екипът на евродепутата Николай Бареков в Брюксел прие много сериозно и загрижено атентатите в Брюксел. Оказа се, че той е предупредил Жан-Клод Юнкер за опасността със свободната продажба на сим карти на хора без доказана самоличност. Председателят на еврокомисията обаче подминал с лека ръка сигнала. Българският евродепутат коментира специално за ПИК кървавия ад в сърцето на Европа.

Какви мерки трябва да бъдат взети след ужасната трагедия в Брюксел днес, г-н Бареков. Утре може да гръмне бомба и в европарламента?

– Мерките вече са взети – четвърта степен на сигурност – това е прецедент от Втората световна война насам. Освен това по един проект на Мартин Шулц покрай сградата ще се строи ограда. Официалният вход на европарламента е затворен от два месеца заради строежа й. Иначе аз очаквах тази трагедия да се случи.

– Да, излезе вече информацията, че специалните служби на Белгия са били предупредени, че се готвят атентати. 

– Особено след залавянето на Салах Абдеслам. Това е  било знак към ислямистите. Иначе днешната трагедия много наподобява атентатите в Париж – на няколко точки, с камикадзета, с куфари бомби. Едната е заложена при рецепцията, която обслужва големите самолетни компании. А пък там, където се прави чекингът, включително и за българските граждани, е действало камикадзето.

– Според вас мерките за сигурност при наличието на предупреждения били ли са достатъчни?

– Мерките са били крайно недостатъчни. Според мене само с въоръжена охрана по улиците и с разрешен всякакъв достъп до лични данни, битката с тероризма няма да бъде спечелена. Както виждате – камикадзето си и влязло в летището, куфарът бомба е бил разнасян стотици метри. А да не говорим за европарламента, където има хиляди начини да се проникне вътре и да се заложат взривове.

– Значи не изключвате бомба в еропарламента.

-Не. И ще дам един пример. Ето как европейската комисия, начело с нашия любимец г-н Юнкер, проспа един мой сигнал. Това беше след атентатите в Париж. Идеята беше да се ограничи достъпът до сим карти, особено такива с чужда регистрация. Или в рамките на евросъюза да не продават сим карти без представен документ за самоличност. Защото тези бомби гърмят основно чрез мобилните телефони. Моят сигнал до Юнкер получи любезен отговор – никакъв. А това можеше да стане с едно решение на европейската комисия. Но да бъдем оптимисти – тероризмът трябва да бъде смазан този път с желязна ръка. Съболезнования за невинните жертви!/ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук