Николай Ненчев броил над 2 млн. лв. на адвоката на Цветан Василев! Прокуратурата на Цацаров продължава да се ослушва за безобразията на скандалния министър

1
1482

Сагата с обществените поръчки на министерството на отбраната става все по-зловеща, установи ПИК от документи. Оказва се, че военният министър Николай Ненчев е пръснал купища пари за адвокатски консултации.

През есента на 2015 година Николай Ненчев броил сумата от 2,3 млн. лв. на адвокатската кантора, която защитава правата на укриващия се в Сърбия банкер Цветан Василев. Преди това на 26.03. 2015 година МО сключва договор с адвокатското дружество „Симеонов и Дерменджиев“ за сумата от 84 хиляди лева. Парите са похарчени за един единствен анализ на споразумение за уреждане задълженията между министерството на отбраната и френската „Юрокоптер“. В задачата се пита защо Ненчев се обръща към чужда кантора, след като МО има собствена правна дирекция. Или може би просто се е облагодетелствал от сделката?

След това идва и друг скандален договор между министерството на отбраната и адвокатската кантора на Цветан Василев. На 18.12.2015 година се сключва контракт за сумата от 2,253 млн. лв. Срещу парите дружеството „Симеонов и Дерменджиев“ се задължава да извърши правни консултации по договор с „Юрокоптер“. Бърза сметка показва, че това струва на данъкоплатците по 400 лева на час.

По всичко личи, че Ненчев има афинитет към проститутките и мошениците, след като е сключил не една и две поръчки за милиони левове с един от сенчестите бизнесмени – Младен Михалев.

Оказва се, че свързана с Маджо фирма е лапнала над 10 000 000 лева по договор за доставка на горива с българската армия.

Големият въпрос е защо ръководената от главния прокурор Сотир Цацаров прокуратура продължава да не предприема каквито и да било проверки по отношение на дейността на Ненчев?

Може би са Цацаров е много по-важно да се потърси наказателна отговорност на читателите, които пишат анонимни коментари под статиите в интернет, отколкото да се преследва корупцията по високите етажи на властта./ПИК

1 коментар

  1. Ясно е, че всички по „високите етажи“ в България са скачени съдове, дано прокоратурата някога се пробуди за клетвите които е дала за дълга си пред народа.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук