НИМХ предупреждава за шантаво време в неделя

0
246
Преди обяд на места, главно в Западна България и планините, ще превали слаб сняг, след обяд ще е почти без валежи. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад, след обяд – от север. Минималните температури ще са между минус 6° и минус 1°, в София – около минус 4°, максималните – между 3° и 8°, в София – около 3°., съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще продължи да се повишава.

По Черноморието облачността ще е значителна, но валежи са малко вероятни. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад, след обяд от север. Максималните температури ще са 5°-6°. Температурата на морската вода е 4°-6°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще преобладава облачно време и на места, главно преди обяд, ще има слаби валежи от сняг. Ще духа умерен до силен северозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около минус 3°, на 2000 метра – около минус 8°.

В понеделник облачността ще намалее до предимно слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще са между минус 7° и минус 2°, а максималните – между 3° и 8°. Във вторник вятърът от северозапад ще се усили, облачността ще се увеличи, на отделни места, главно в Източна България, ще превали слаб дъжд, в планините – слаб сняг. Температурите слабо ще се повишат.

 БТА, НИМХ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук