НИМХ: През следващото денонощие времето остава ветровито и студено

0
59

През следващото денонощие времето остава ветровито и студено.

Това съобщи за Агенция “Фокус” дежурният синоптик в Националния институт за хидрология и метеорология Боряна Маркова.

Преди обяд облачността ще е разкъсана, след обяд по-често значителна и на места ще превалява сняг. Ще продължи да духа умерен, в Дунавската равнина и в източните райони и временно силен северозападен вятър и ще нахлува още студен въздух.

Минималните температури ще са между минус 9° и минус 4°, в отделни котловини – до минус 12°, а максималните – предимно между минус 3° и 2°. В София минимална температура около минус 8°, максимална – около минус 4°.

Атмосферното налягане е близко до средното за месец януари.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна. Ще духа умерен и временно силен вятър от север-северозапад. Максимални температури на въздуха: 0°-3°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Над планините облачността ще е значителна и на много места ще превалява слаб сняг. Остава ветровито със силен до бурен вятър от север-северозапад. По планинските проходи ще има виелици и навявания. Студено, с максимална температура на височина 1200 метра около минус 9°, на 2000 метра – около минус 16°.

Времето на 24-ти, 25-ти и 26-ти януари т.г.:

В началото на следващата седмица от север-североизток ще нахлуе още една порция студен въздух. Ще бъде предимно облачно, на места, повече в планините и планинските райони, с превалявания от сняг. Дневните температури ще остават под нулата. Във вторник вятърът в западната половина от страната отново ще стане северозападен, там ще е без валежи, ще има и временни разкъсвания и намаления на облачността; в източната половина вятърът ще е северен, облачността – значителна, на отделни места със слаби превалявания от сняг. Сутринта ще е по-студено, особено в затворените котловини в Западна България, където минималните температури ще са до към минус 15°. През деня ще започне повишение на температурите. В сряда ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Повишението на температурите ще продължи. Облачността ще е променлива, по-често значителна, без съществени валежи.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук