Нинова: Водата е ключов проблем за малките населени места

0
217

Лидерът на БСП Корнелия Нинова проведе работни срещи с кметове на общини и населени места, общински съветници, общински партийни председатели и председатели на младежките структури в общините Павликени, Сухиндол и Полски Тръмбеш. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

„Дойдох да чуя от вас как се отрази кризата с коронавируса на жителите на общините и да обсъдим решения на някои проблеми. Общините поеха първите последици от кризата и се нуждаят от специална грижа. Предложихме в парламента да им се увеличат бюджетите с 400 милиона лева за компенсация на извънредните разходи, които те направиха”, заяви пред събралите се Нинова.

Участниците в срещата споделиха за липса на транспорт между общинските центрове и населените места, проблеми с водата и наложен режим.

„Водата е ключов проблем за малките населени места. ВиК секторът трябва да стане национален приоритет. Масово в страната хората нямат 24 часов достъп до питейна вода. Това е недопустимо за 21 век. Държавна политика и финансиране на този сектор ще доведе и до стимулиране на строителството, производството и търговията, а най-вече ще гарантира основно човешко право за достъп до вода” заяви Нинова.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук