Нинова вярва на твърденията за Радев

0
134

Снимка: БГНЕС/EPA

Вижда кампания за смяна на ръководството на БСП

Назначението на служебния министър на икономиката Никола Стоянов от Румен Радев е лична атака към Корнелия Нинова. Това заяви самата тя в ефира на Нова.

По-рано Стоянов бе свален от поста шеф на ВМЗ-Сопот от Нинова.
“Очевидно е, че има лична атака към мен чрез възстановяването на този модел срещу, който застанаха хората на площада, срещу който се борихме 6 месеца. Това е притеснително”, каза лидерът на БСП.

Тя заяви още, че вярва на думите на Калоян Методиев, бивш началник на кабинета на Нинова, че е напуснал президентството, защото според него Радев се е опитал да я свали от председателското място в левицата. “Вярвам на казаното от Калоян Методиев. Но виждам и по-далечната цел на тази кампания за сваляне на правителството. Смятам, че целта е да се сринем на изборите, да се смени ръководството, да се овладее партията и тя да стане послушна”, каза още Нинова и заяви: “БСП е непослушната партия в България! Ние се изчистихме от вътрешни и външни зависимости и олигархични интереси и следваме само волята на хората, които са ни избрали”.

Тя упрекна енергийния кризисен щаб в това, че от началото на създаването му на 3-ти август досега не се е събирал, за да търси решения на газовата криза и направи сравнение с кризата с тока. “Тогава Асен Василев и Кирил Петков не приемаха радушно среща с работодателите и не одобряваха техните искания. Тогава ги водих за ръка на тези срещи, те излизаха от зала, аз ги връщах и се справихме с тези мерки. Това, което остава и ние тревожи и тогава, и сега е, че не започват разговори с “Газпром”, поясни Нинова.

Според нея ако се подходи партньорски към “Газпром”, а не идеологически” е възможно да се получи “добър диалог”.

Росен Стойчев

dnes.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук