Нинова: Добре е, че управляващите са узрели за актуализация на бюджета

0
222

Има едно непостоянство в позициите на правителството. Само преди дни г-н Горанов твърдеше, че няма нужда от актуализация на бюджета, сега вече твърди обратното. Когато видим черно на бяло предложения, тогава ще коментираме, каза лидерът на БСП.

Добре е, че управляващите са узрели за актуализация на бюджета, дали ще я подкрепим зависи от параметрите. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова след среща с учени от БАН, предаде репортер наАгенция „Фокус“.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова подчерта, че социалистите настояват за актуализация на бюджета поне от десетина дни.

„Добре е, че най-накрая и управляващите са узрели, че трябва да се направи актуализация на бюджета и че бъдещите разходи за борба с коронавируса трябва да минат през решение на парламента. Дали ще подкрепим зависи от това какви параметри на актуализацията ще представи правителството пред вас. Чакаме да внесат предложение и тогава ще кажем своята позиция по конкретните параметри на актуализация“, допълни още Нинова.

На въпрос дали БСП е запозната с намерения за заем, лидерът на БСП подчерта, че са го научили от медиите. Тя обърна вниманиe, че не се прави така, идва се в парламента, обсъжда се този въпрос.

„Засега ще изчакаме с мненията. Има едно непостоянство в позициите на правителството. Само преди няколко дни г-н Горанов твърдеше, че няма нужда от актуализация на бюджета, сега вече твърди обратното. Когато видим черно на бяло предложения за актуализация на бюджета в парламента, тогава ще коментираме“, допълни Корнелия Нинова.

Правим дарение от 30 000 лв. на БАН в името на науката и на бъдещето. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова след среща с учени от БАН. БСП дари 30 хил. лв. на БАН.

„ПГ на „БСП з България“ решихме да направим дарение и да го направим чрез инвестиция в науката и бъдещето. Вярваме във възможностите на българските учени за търсене и намиране на лекарство за коронавируса“, каза още Нинова.

Тя посочи, че БСП е получила план-сметка за средствата, които са необходими на Института по вирусология. „И ето днес се срещнахме, правим това дарение в името на бъдещето, в името на науката. Ако има нещо трайно, което може да ни спаси от тази опасност, то това е лекарство или ваксина“, каза още Нинова.

epicenter.bg

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук