Нинова: Имаме принципни различия в политиката с ДПС, затова внасяме вота сами

0
15764

Имаме принципни различия в политиката с ДПС, затова внесохме сами вота на недоверие. Те говорят за стабилността. За коя стабилност – че всеки ден се затварят болници ли, че все по-ниска е раждаемостта“, каза в „Панорама“ лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Дали БСП е изолирана, след като сама внася вота, Нинова отговори така: „Напомня ми времето на изборите за президент. Тогава казаха, че сме изолирани и Румен Радев ще загуби. Имаме право на избор и избираме да сме различните и да сме алтератива“, поясни Нинова.

„По въпросите, които касаят общото бъдеще на България в ЕС нямаме принципни различия с управляващите, но по вътрешни въпроси и откритите проблеми оставаме твърда опозиция. Целта е много голяма особено по темата корупция. Трябва да признаем, че имаме проблем. Корупцията е проблем на цяла Европа. Това, че вадим темата не е антиевропейско поведение“, подчерта лидерът на БСП.

„В основата на мотивите ни за вота на недоверие стоят прозрачност и последователност. Внасяме го сами, след думите на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган, че няма алтернатива на Борисов и трябва да пазим стабилността на държавата. Коя стабилност да пазим? Това, че се топим като народ, че всеки месец се закриват болници, че всяка седмица има корупционни скандали, престъпността ли?

Имаме принципни различия за управлението на страната. Целта ни е да покажем проблемите и чрез вота на недоверие да търсим решението им. Заставаме сами. Няколко пъти вече заставаме сами срещу всички. Избрахме да сме различните, алтернативата и да променим статуквото“, подчерта Нинова.

„Какво лошо има в това да сме сами?“, попита лидерът на опозицията. „Хората гласуват за този, който им предлага реални неща и на когото имат доверие. Какво почтено има в това да направим широка коалиция? Важни са принципите в политиката“, даде рецептата за успешно управление Нинова.

Протестите показват, че на народа му омръзна и излезе, за да си каже мнението. Какво видяхме? Всеки, който излиза получава пари, за да има спокойствие. Тази пари ще свършат, те не могат да се раздават безкрай. Така не се управлява“, категорична бе Корнелия Нинова.

„Накрая всички политици вкупом ще станем излишни. Ние искаме да се разграничим от това“, каза още тя.

ГЕРБ не си взели урок от оставката на Димитър Главчев. „Днес Цветанов каза вие и Радев сте от един отбор, а ние – от отбора на България. Ние от кого сме избирани – от български граждани или от извънземни“, попита Корнелия Нинова.

Очаквайте подробности

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук