Нинова нападна остро КЕВР, отправи изключително тежко обвинение

0
1406
© БТА

В последните месеци КЕВР изпълнява политическа поръчка и обслужва политически ГЕРБ. Това заяви на пресконференция в централата на БСП лидерът на партията Корнелия Нинова.

По думите й, през месец декември е било поискано увеличение на цената на природния газ, но комисията я намалява с 3% предизборно. С новото искане вече се получава шоковото увеличение.

„ГЕРБ обещаваха увеличение на доходите в кампанията. Но нито веднъж не споменаха какво шоково увеличение ни очаква на природния газ и стоките, които се предполага, че ще увеличат… Ако правителството изкара 4-годишен мандат, това увеличение вече е изядено предварително от увеличаването на цените“, коментира Нинова. През цялата кампания този въпрос се е отлагал и крил, въобще не е имало обществено обсъждане по цената”, подчерта Нинова.

„Този шоков скок на цените ще се отрази страшно негативно на хората, които живеят под прага на бедност”, добави тя. Нинова заяви, че БСП искат да се отмени решението за поскъпването и да се мине по законовия ред, който включва обществено обсъждане.

„Докато това не се случи, да не се гледат цените на парното и тока. Ако това решение влезе в сила, служебният кабинет да започне оценка на това решение и да предприеме компенсаторни мерки.

Промяна в Наредба номер 5, която определя условията за отпускане на целеви помощи за отопление. Тя не е променяна от 2009 година, там парите са 65 лв., което е абсурдно. Ако ГЕРБ съставят кабинет, веднага да се потърсят резерви в бюджета и да се увеличат доходите на хората”, заяви Нинова.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук