Нинова проговори за натиска върху Румен Радев и готова ли е да стане премиер!

0
1409
„Това, което искаме да направим, не граничи със сферата на фантастика. Ние искаме да засилим ролята на държавата. Внасяме закон за държавната общинска собственост, тя да се запазва и се управлява от експерти, от младите. Това е за младите. Ако искаш, примерно, да откриеш бизнес, няма да плащаш данъци две години. Това са практики, които се използват по света. Това обясни лидерът на БСП Корнелия Нинова в студиото на bTV.

„Тези години държавата се отделяше от всичко и вижте до къде стигнахме. Държавата се отдели от правия път. Вижте образованието и здравеопазването. Всички виждат, че вече трябва да вървим в обратната посока. Не виждам нищо лошо и популистко в това да се опрощават кредити на млади семейства, които искат да правят собствен бизнес. Държавата трябва да им помогне. Искаме да има производство и българска икономика“, допълни тя относно политиката на БСП и промените, които иска партията да внесе.

„Държавата има нужда от помощ. Имаме ли нужда от българско производство? Отворихме си границата, съсипахме си всичко с тази либерализация“, отбеляза лидерът на БСП.

„БСП никога не е приватизирала предприятие и индустрия. Винаги сме били последователни в социалната си политика. Допускали сме много грешки, но това са безспорни факти. През 2009 година преизчислихме пенсиите. Ама кои са те от ГЕРБ да казват, че ги плащали. Да не си ги е донесъл от Банкя? Това са парите на държавата. Да бяха отменили това решение. Това преизчисление, което правим сега, ще струва 800 милиона. Никакви пари не трупат ГЕРБ. Трупат 16 млрд. заеми. Ние няма да взимаме заеми и няма да пипнем хазната“, обясни Нинова по повод питанията от къде БСП ще вземе пари за увеличението на пенсиите.

„Няма реваншизъм в служебния кабинет. Всички служебни правителства правят промени, така са решили и така са направили. Нямаме никаква роля и не влияем на политиките на служебния кабинет. Напротив, имаме различия. Например чух здравния министър, че не трябва да има лекари в училище. Според нас това е задължително. Външният министър каза, че трябва да има СЕТА, ние сме категорични и по този въпрос. А дали има натиск срещу Радев, попитайте него. Не слушайте Герджиков“, каза още лидерът на социалистите.

Дали Нинова е готова да стане премиер, тя отговори така: „Логично е лидерът на партията да стане министър-председател. Няма да давам лични оценки на Борисов, само и единствено на политиките на партията. Ние даваме промяната, която хората искат“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук