Нинова РАЗМАЗА Борисов заради скандала със Зоран Заев! Ето как го НАРЕДИ

0
1854

Лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира разнопосочните сигнали на официалните български власти по повод провокацията на македонския премиер Зоран Заев, който преди дни обяви, че Илинденското въстание е македонско.

„Вчера призовах държавните институции да изразят позиция по изказването на Зоран Заев, че Илинденското въстание е македонско и настъпи голямо объркване в главите на управляващата коалиция.

Вицепремиерът Каракачанов изведнъж се сети, че е „патриот“ и поиска от другия вицепремиер Захариева веднага да реагира. Тя пък, вместо да го послуша, нападна БКП и Титова Югославия.И патриотът се спихна.

Като капак на всичко това днес премиерът Борисов замете темата, казвайки, че когато дойде време да приемаме Македония в ЕС, ще се сети за тези думи и ще вземе решение – бъдещо несигурно събитие. Бъдещо, защото поканата за Македония предстои, а несигурно, защото не се знае дотогава какъв акъл ще му дойде на премиера.

Толкова ли е трудно да се намери един български държавник, който прямо и отговорно да заяви: искаме мир и добросъседство на Балканите, но не пренаписвайте историята и не си решавайте вътрешните проблеми за сметка на нашата държава България.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук