Нинова: Следващият петък трябва да дойдем с премиер при президента

0
106

Следващият петък трябва да дойдем с премиер, каза лидерът на социалистите Корнелия Нинова пред журналисти, след като разговаря с президента Румен Радев.

 

БСП получи днес от държавния глава третия проучвателен мандат за съставяне на правителство.

Нинова е убедена, че има всички налични условия за разбирателство с партиите, които обявиха, че ще бъдат поканени за разговори – ИТН, ДБ и ИБГНИ.

 

Като аргумент тя даде това, че БСП не предлага готови решения, а е готова на обсъждане.

Пред два избора сме – да съставим редовен кабинет и мнозинство в парламента, което да взема най-важните решения или отиваме на избори, посочи тя. По думите й всички са съгласни, че идват кризи, на които трябва да се отговори разумно и спокойно. Имаме основата, политиките около които се обединихме, каза още Нинова.

Като такова разбирателство за политики тя посочи и възможността за актуализация на бюджета. Обвързваме го, защото това е същността на политиката, съгласие по съществените въпроси, не кой ще е министър и как ще стане, подчерта Нинова.

Днес социалистите ще се обърнат към партиите с график за разговорите, който заедно да решат.

Въпросът служебното правителство да стане редовно остава отворен, ще го коментираме с останалите партии, остана отворен и при президента, уточни Нинова в отговор на въпрос. Стоял отворен и въпросът за срока на този кабинет.

Най-вероятно в четвъртък ще заседават Националният съвет и коалиционните партньори – след разговорите с партиите в парламента.

Ще предложим на колегите от другите партии всички разговори да са публични, за да няма злоупотреба с информация, каза Нинова. По думите й така ще стане ясно кой за какво настоява и за какво претендира.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук