Нинова с остра атака поиска главите на Валентин Радев и Валери Симеонов

0
1187

БСП иска оставките на вътрешния министър Валентин Радев и на вицепремиера Валери Симеонов. Това стана ясно от думите на лидера на партията Корнелия Нинова.

„По темата граница и филма на Елена Йончева – става дума не само за национална сигурност. Освен фактите, които видяхте, живите кадри, тук става въпрос за корупция. 200 млн. лв. от хората са изсипани там. По-важно има свидетели, чухте свидетел. Служител, който говори за организирани канали за трафик“, коментира Нинова на пресконференция в централата на БСП.

Тя поясни, че от БСП ще потърсят чрез българското и международното право защитата на служителя от „Гранична полиция“ от филма на Елена Йончева „Граница“ като свидетел.  По повод обвиненията на премиера Бойко Борисов, че в парламента има хора, които са замесени в наркотрафик, Нинова заяви, че БСП ще внесе подписка в  за изслушване на министър-председателя в парламента.

„Да спрем вече с тази манипулация за купуването на гласове, да дойде и да каже поименно с факти и доказателства, и особено от затворници, които нямат право да гласуват“, отсече Нинова. „Ако откаже да дойде – ще считаме, че той няма такава информация и просто лъже, ако дойде обаче – истината поименно и да си носи отговорност за думите. Не му завиждам и в двата случая, но едно от двете трябва да направи“, заяви Нинова.

Нинова коментира и участието си в приватизацията и дали ще се подпише за промяна в Конституцията. „То е едно – изненадвам се, че се представя като голяма новина приватизацията на „Техноимпекс”. Не е тайна това, аз съм го подавала в декларациите си. Сделката е проверявана няколко пъти – винаги като направя по-ярка стъпка, се проверява „Техноимпекс”. Нямам против да се направи за 4-и път и тази сделка, все тая. Но Булгартабак не е проверяван нито веднъж. ЕРП-тата не са проверявани нито веднъж, продаденото като кмет на София от Борисов нито веднъж не е проверявано. Да му мислят тези, на които им е за първи път, аз съм проверявана три пъти, посочи още тя. Приватизацията – ок, но нека говорим и по другите въпроси, заяви тя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук