Нова тръпка!? Елен Колева забъркана с поет в Бермудски двуъгълник

0
1417

Бардът Ивайло Диманов, който реди строфи, свири на китара, пее, а и рисува, чукна 60 снощи в Студио 5 на НДК в присъствието на именити гости, певци, поети, писатели, музиканти, композитори и колеги-журналисти. Той представи новата си стихосбирка „Бермудският двуъгълник“, с което отбеляза кръглата си годишнина. Юбилярят бе поканил за помощничка на сцената нашумялата напоследък с поетичния си уклон и с връзката си с писателя Калин Терзийски Елен Колева. Младата актриса прочете приветствени слова от Съюзите на журналистите и на писателите и изигра „муза“ пред над 200 гости на събитието.

Залата бе тясна, за да побере приятелите на Диманов, дошли да уважат юбилея. Поетът Недялко Йорданов, кумовете на домакина Михаил и Кристина Белчеви, Светлана Шаренкова, Димитър Иванов, поетът Георги Константинов, Хайгашод Агасян и др. поздравиха специално барда с китара, който изпълни свои творби за любовта, морето и живота под бурни аплодисменти. Новата му стихосбирка бе представена първо пред сънародниците ни в Париж и Лондон.

„От живота поезия става, но от поезия живот – не“, обяви Мишо Белчев, който изпълни евъргрийна си „Не остарявай, любов“ под акомпанимента на Хайгашод Агасян. Поетът Недялко Йорданов пък поздрави юбиляра с „Аз съм стар“, като обясни творбата си като автошарж и заяви, че се чувства на 16, но никой не му вярвал.

„Най-хубавото стихотворение е дъщеря ми“, призна поетът Диманов, който често реди строфи за своята пораснала рожба, и завърши с послание към гостите: „Никой никога не може да върже ръцете на човек, който иска да бъде Икар“./БЛИЦ

КАМИКАДЗЕ

Любовта е кристален сервиз върху писта за боулинг.
Любовта е изящна рисунка на морския бряг.
Тази страшна магия, уважаема мис Роулинг,
би взривила централния лондонски парк.

Аз съм влюбен, въоръжен и много опасен!
Камикадзе, готов още днес да умре.
Любовта – медальон от тротил, е опасала
мойте мисли, глава, рамене и сърце…

Треперете цивилни лакеи, достойни за “Гинес”.
Треперете и вий, феберета от всички страни!
Аз съм влюбен в една простосмъртна богиня
и това е достатъчен повод да бъда щастлив…

Любовта е ескиз от Гутузо на морския пясък.
Аз съм влюбен и толкова много богат.
И макар мимолетно и само за няколко часа –
аз търкалям на боулинг целия свят!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук