НОВИТЕ 240: Румен Радев каза кога ще свика Народното събрание

0
138

Вмомента, в който изтече законово установената процедура и ЦИК обяви поименния състав на Народното събрание, аз веднага ще издам указ за свикването му в първия възможен момент. Това заяви президентът Румен Радев в първи коментар след изборите в неделя.

„Най-важният резултат от тези избори е, че ще имаме парламент. Надявам се той да заработи по-скоро, защото България не може да чака повече. Ние се нуждаем час по-скоро от работещ парламент, който да възобнови законодателната дейност и да даде решение на политическата криза. Това може да стане като формира консенсусно мнозинство около ясни политики и приоритети. И да излъчи устойчиво и работещо редовно правителство“, допълни Радев.

Според държавният глава показателно за завъртането на рулетката с мандатите ще бъде начинът, по който ще заработи Народното събрание. „От сега искам да призова партиите да не губят и ден. Да не чакат да се завърти рулетката и тогава да мислят как ще направят правителство. Още от днес този процес трябва да върви и аз съм сигурен, че те вече са в диалог“, каза още държавния глава.

„Всички издигаха цели и приоритети за много важни за България области, надявам се те да ги покажат и на практика“, допълни президента.

„Трябва ли да дам повече време на партиите за преговори? Какво се случи след миналите избори, когато аз дадох много време, за да има най-сетне консенсус и разбирателство. Да се загърби тази предизборна риторика. Какъв беше резултати и най-вече какви бяха претенциите към президентската институция? Че президента иска да управлява със служебно правителство, затова разтяга процедурата“, напомни Румен Радев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук