Новият месец започва с хубаво и слънчево време

0
105

Времето през деня ще бъде предимно слънчево време, ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Минималните температури ще са от около минус 1 градус на места в Югозападна България до 8-12 градуса на изток. Максималните температури ще са предимно между 13 и 18 градуса.

Привечер и през нощта срещу вторник над Западна и Централна България видимостта ще се подобрява, а облачността ще се разкъсва и намалява.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще се задържи по-високо от средното за месеца.

Във вторник от запад облачността бързо ще се увеличи и на места от запад на изток ще превали дъжд; по-голяма е вероятността за по-съществени количества в отделни райони в Западна България, където дневните температури ще останат около 10 градуса.

В Дунавската равнина вятърът временно ще се обърне от запад-северозапад.

Над Източна България преди обяд ще се задържи с ниска облачност, която след обяд за кратко ще намалее; там ще се усили вятърът от югозапад и дневните температури ще достигнат 16-18 градуса.

В сряда облачността ще се разкъса и ще намалее, но на места в низините преди обяд ще бъде с мъгла или ниска облачност. Вятърът ще е от южната четвърт, предимно слаб. Преобладаващите максимални ще са между 15 и 20 градуса.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук