Новият шеф на Фонда за лечение на деца си показа рогата! Проф. Пилософ не иска да говори с майка на болно момиче

0
1424

Малката Марина е само на 4 годинки, а може да стане инвалид

Марина е на 4 години. Оплаква се от болки в кракатаЕдна от диагнозите е, че тя може да спре да ходи.

„Нуждаем от изследвания, които да определят диагнозата на детето ми. Има ориентировъчни диагнози. Одобрени сме за финансиране от клиника в Лондон, очакваме формуляра, който да бъде попълнен от Фонда за лечение на деца. Направихме изследвания през октомври, а резултатите ги получихме през декември и тогава подадох молба във Фонда. Три месеца чакахме становище от самата клиника, за да знаем какво може да предложи на детето. Изследванията на детето са дадени за две независими лекарски становища”, разказа в студиото на Нова тв. майката на детето – Зорница.

Фондът не е спрял да работиНито едно дете не е спряно, за което има решение и трябва да пътува. Формулярът S2 гарантира, че когато един пациент отиде да се лекува в чужбина, ще се лекува по тамошните цени. После нашата каса се разплаща на другата в чужбина”, обясни директорът на Фонда за лечение на деца проф. Владимир Пилософ.

Родителите на Марина трябва да подадат нужните документи в клиниката до 10-и юни, а детето трябва да постъпи там най-късно 27 юни. Майка обаче се притеснява, че срокът ще бъде пропуснат, докато чакат отговор от Фонда за лечение на деца.

Зорница се обажда и в НЗОК, но оттам й обяснили, че ако родителите кандидатстват към Фонда, не могат да подадат документи по клинична пътека към Здравната каса.

Шефът на Фонда доц. Пилософ пък се държа изключително нагло, като обесняваше на притеснената майка, че има достатъчно време и няма от какво да се притеснява, докато Зорница не можеше да си намери място от мъка и преснение, че детето й може да пропусне шанса да се излекува. Тя заяви, че комуникацията с Фонда за лечение на деца е изключително труден и дори клиниката в Лондон е отказала да прави опити за това. „Когато видях, че клиниката спира да пуска писма до фонда, защото няма никакъв отговор от тяхна страна, аз заех ролята на посредник, но и на мен ми е трудно“, заяви Зорница.

Тя неколкократно беше прекъсвана от Пилософ, който в началото дори не искаше да разговора с нея. Майката все пак се пребори да зададе своите въпроси какво трябва да направи и как да получи средства от фонда. Пилософ продължи да се държи нагло, като заяви, че датата до която трябва да се произнесе той и неговите колеги е 10 юни и той е спокоен, че има достатъчно време, но не отчете, че изтерзаната майка иска отговор, дали детето й ще може да се лекува. „Нямате проблем при това положение“, нагло отговори Пилософ.

pik.bg

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук