Нови разкрития за корупцията в ДАИ: 50 000 евро струва директорският пост!

0
1419

Един куп неграмотни, дето не могат да се подпишат имат купени книжки, казва председател на сдружението на българските превозвачи

Председателя на Националната сдружение на българските превозвачи Красимир Лалов е присъствал на пазарлък за поста регионален директор на ДАИ в един български град. И този, който е искал поста, е трябвало да даде 50 000 евро.

„Там е кацата с меда. Лошото е,че там лизинга няма давност- никоя не знае дали ще е две години или два месеца и този човек трябва да си избие парите бързо”, каза Лалов пред камерите на Нова телевизия. След това той вметна ,че корупцията в ДАИ не е само в областта на издаването на книжките. За това се шуми, просто защото е обществено по-интересно. Иначе основната далавера е по границите и даването на парите под масата.

После Лалов обясни, че съюзът на превозвачите подал сигнал за човек, който в момента е шеф на ДАИ Шумен, но преди това е окрал автомобилната инспекция. Но властите казаха, че човекът не е съден и той доброволно възстановил парите.

„Лошото с книжките е ,че първо една не върви по 2000, а рушветът е 3500 лева. Освен това в момента един куп неграмотни, дето не могат да се подпишат, са взели документи за управление на автомобили. И това е само за най-разпространените книжки. Не говорим за специализираните категории”, допълни Лалов. /БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук