Нови разкрития за сина на транспортния бос, който уби двама в Пловдив! (СНИМКИ)

1
1385
26-годишният Любомир Трайков, син на големия транспортен бос в Пловдив Младен Трайков има 12 нарушения на пътя. 7 от тях са административни, а 3 са фишове за висока скорост. Това стана ясно в съдебна зала в Окръжен съд в Пловдив, където младежът обжалва мярката си за неотклонение и поиска да излезе на свобода.

БЛИЦ припомня, че драмата се разигра преди няколко дни. На място загинаха 46-годишният баща на 3 деца Атанас Ламджиев и колежката му 42-годишната Виолета. Мъжът оставя сираци 3 деца, а жената бебе на 1 година.

Прокурор Пинчев разказа какво се е случило в нощта на трагедията. Около 1:20 часа Ауди А7, управлявано от Любомир Трайков с бясна скорост лети и завива на ляво по посока централна гара. В този момент на ляво по посока гарата се опитва да завие и Атанас, който освен Виолета, вози и племеника си Димитър и 23-годишната му приятелка Полина. Мистерията продължава, защото и до момента не е обявено официално с какъв % алкохол в кръвта е било момчето.

Разследващи полицаи обаче са казали на съпругата на Атанас, че младежът е бил във видимо много пияно състояние. Предполага се, че е употребил и дрога.
По време на разпитите, Любомир е казал, че според него е карал най-много с 60-70 км в час и е увеличил скоростта, след като е минал кръстовище.
Както БЛИЦ съобщи обаче, той е карал с най-малко 160 км в час, с адска сила се забива с колата на Атанас, избутва я към спирката и я натриса там. Ударът е бил толкова жесток, че пожарникари са рязали ламарини, за да извадят телата.

В съдебна зала бяха оповестени и думите на свидетеля Диян Ганев, който в момента на трагедията е бил пред колата на Трайков-младши. Ганев е карал с около 40 мин в час и казва, че автомобилът на младежа много бързо го е настигнал. Експерти са посочили, че ауди А7 от този вид може за 5,3 секунди да развие скорост от 0 до 100 км в час.

Адвокатите на Любомир Трайков искат по-лека мярка, защото клиентът им бил добър ученик, а сега бил студент в Пловдивския университет, а освен това бил заместник на фирмата на баща си и управлявал 200 души.

Единственото нещо, което Трайков каза пред съда, е че поддържа адвокатите си.
Съдът ще се произнесе до 1 час дали ще остави Трайков в ареста.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

1 коментар

  1. Tова лайно не прилича на някой, който може да управлява 200 човека. Завил се с тая качулка, какво крие? Страха от циганите в затвора? Работил бил, работи ТАТИН, кара на ТАТИ колата и ползва на ТАТИ айдукатите. ТАТИ ще го уреди, както досега. ТАТИ трябва да седи на негово място, защото той му е връчил ключовете на возило, което тоз никаквец няма да сколаса да си купи за цял живот. ТАТИ го е оставил да фучи с 200 и да гази хора, той е късал фишовете в КАТ и не са му взели книжката за 12 нарушения. ТАТИ, какъв е тоя административен директор, който работи в 1:30 на пътя с АУДИ?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук