Новогодишна честитка: Закопчаха 120 автомобила със скоби на 2 януари в София

0
495

120 автомобила са били закопчани със скоби за ЧНГ на 2 януари в София. Тогава синята зоната работеше от 8 до 14 часа, въпреки че събота беше почивна за повечето столичани. Броят им обаче е по-малко от другите съботи на годината, когато имало повече заскобени коли в синя зона, пише „Монитор”.

Оставих си колата за малко на ул. „Шишман”, защото не знаех, че в почивния ден ще има платена зона. Само за половин час колите по улицата вече бяха със скоби, оплака се читател пред „Монитор”. От Центъра за градска мобилност бяха обявили почивните дни за зоната седмица преди Коледа. Така софиянци и гостите на града паркираха без пари в центъра на 24, 25, 26, 31 декември 2015 г. и 1 януари 2016 г.

На 30 декември пък паяците са шетали и въдворявали ред около моловете в града. Само за ден репатраците са отнесли 36 коли, които са били спрели неправилно и са пречили на движението около търговските обекти в столицата.

За първите девет месеца на миналата година софиянци са изпратили над 6,9 млн. есемеса. За същия период са били закопчани със скоби 103 523. Откопчаването им пък е донесло над 3,1 млн. лв на ЦГМ. До края на септември паяците са отнесли на двата общински наказателни паркинга – до театър „София” и зад гара „Подуяне”, общо 14 521 коли – средно по 60 на ден. Те са вкарали в хазната 871 260 лв.

10 паяка пък ще купи в следващите пет години Центърът за градска мобилност. За тях ще се платят до 2,5 млн. лв. и ще се доставят по два на година, предвижда доклад до Столичния общински съвет. Сегашните репатраци са на повече от 20 години и са силно амортизирани. В момента десет паяка в столицата вдигат между 3500 и 4000 неправилно паркирали автомобила на месец. Те изминават големи разстояния за кратко време, за да стигнат бързо до нарушителя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук