Ново 20: Борисов обърка сметките, разкри кое издава при кого отива третия мандат след аферата Nexo ВИДЕО

0
144

Парламентът работи изключително ефективно. Толкова добре работещ парламент не е имало. Има ясно мнозинство от ДПС, ДБ, БВ и ГЕРБ-СДС. В определени политики и от други партии. Това са фактите“.

Това заяви на брифинг лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов.

По думите му Асен Василев превръща лъжата в пропаганда.

„Не ахресваме никоя партия, затова сме иградили ГЕРБ. Припознали сме историята на СДС, затова сме заедно. Как да кажем на нашите избиратели „другите са много хубави, гласувайте за тях“. Ние срещу всички партии имаме критики“, каза той.

Според него в парламента има видна евроатлантическа конструкция.

„Считах, че ако се даде мандат на ДБ има реален шанс, да позволих си да кажа, че лидерът трябва да е премиер, аз три пъти съм го правил, но те не искат“, каза той.

„Христо Иванов в „Панорама“ беше много притеснен от въпроси за правителството, защото за първи път му се дава такава отговорност, да е лидер на един процес“, каза Борисов.

По думите му все още има шанс за кабинет, ако се даде мандат на ДБ.

Но вече зависи докъде ще стигне разследването за крипто-пирамидата. Като бивш главен секретар на МВР, наблюдавайки събитията, той смята, че някъде в чужбина още се работи по разследването на Nexo в пълна тишина и че американските власти ще поискат екстрадация на замесените в дейността на крипто-пирамидата.

Той припомни, че разследването на Nexo започва от властите на 8 щата и от главния прокурор на щата Ню Йорк преди да се прехвърли в България, даже Nexo са побързали да си закрият клона в Америка.

Според лидера на ГЕРБ на Христо Иванов ще му се наложи да дава отговори на своите избиратели за даренията – 5 по 20 000 лева – получени от служители на Nexo за кампанията.

Той обаче призна, че анализирайки последните изказвания на Илияна Йотова, че мандата трябва да се даде на формация, която да продължи политиката на служебното правителство, най-вероятно няма ДБ да има главна роля.

„Може би БСП, защото в служебното правителство в предишното беше Янаки Стоилов, сега е Зарков, Лечева, Явор Гечев, това са все висши кадри на БСП“, обясни той.

„Стефан Янев пък е бил два пъти служебен премиер. За да сложиш някого за премиер, трябва да ти е близък и да имате еднакво мислене, а и ти е бил секретар толкова дълго време“, каза Борисов.

„Ще видим в понеделник какво ще е решението“, каза той.

„БСП няма как да подкрепим, но уважаваме политики, които водят. Те се явиха на разговори с излъчените от нас кандидати за кабинет, затова и ние ще отидем“, обеща той.

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук