НОВО 20! Искат Царя за президент

0
1262

Пиар експертът Нидал Алгафари написа отворено писмо до Симеон Сакскобургготески. Повод за това се оказаха предстоящите избори за президент. Според Алгафари именно Симеон Сакскобургготски да се кандидатира за държавен глава.Ето и целия текст на писмото:

Приятели,
след като се нагледах на съотношението – гангстерска война и величието на поезията и словото, след като вцепенено чета коментарите за българският О Конър подвиг и пред вид секретността на кандидат президентските двойки на големите политически субекти пиша това открито писмо!
Ваше Величество,
Обръщам се към Вас като мъдър, разумен и с много опит човек и политик.
Скоро, ние българите, ще се изправим пред избирателните урни за да изберем Президент на Република България. Притеснен съм, че изборът ни ще е ограничен от партийни заигравания и договорки, които може да ограничат изборът ни само в предложени от партийните централи. Не подценявам качествата на никой от бъдещите кандидати, но от опит предполагам, че партиите няма да ни дадат личност, която да е на нивото, което изисква историята и нуждите на страната ни.
Искрено вярвам, че Вие сте личността носеща родова мъдрост от която имаме нужда. Вие сте възпитаван от Негово Величество цар Борис, който в едно изречение е формулирал външната политика от която се нуждаят и сега българските интереси. „Винаги с Европа, никога срещу Русия”. Грешката с „Европа” заменила „Германия” в цитата е заради различната ситуация от тогава и сега..
Вие, Ваше Величество,
показахте с талант и дълготърпеливост как може да се балансира из между многото противоречиви партии и сборове от интереси. Вие имахте силата да кажете, „ Да комунисти, но наши комунисти”. Вие, Ваше Величество, събрахте несъбираемото и успяхте в труден период да ги убедите „крайни противници до преди лета” да работят заедно. Вие, Ваше Величество, намерихте доброто във всеки и му дадохте възможност да се развие, като осигурихте стабилност, от която сега имаме нужда отново.
Ваше Величество,
историята запомни Вашият баща с това, че най- малко жертви във Втората световна война даде България. Никога няма да забравим нито ние, нито евреите по света, че именно политиката водена от Негово Величество цар Борис III не позволи на българските евреи да бъдат ликвидирани. Може малцината да знаят, че когато Вие сте бил на коленете на баща ви икономиката на страната е била във възход. Ние сме имали и сме помагали на съседите ни да се изхранват, сега е обратното.
През мандата Ви като министър – председател на Република България, вие наложихте в политиката на страната слушаемост, добруване и добросъседство, което според мен е основа на благоприятна почва на развитие на страната ни. Тези Ви действия и опит, прилягат най- вече за Баща на нацията. Основните стълбове на обществото ни, Православието, Образованието и Справедливостта са нужни отново, а Вие сте този, който може да ги осигури. Делата Ви удостоиха короната и трона, който Ви бяха отнети.
Ваше Величество,
искрено се надявам да не бъде ползвано името Ви, авторитета и опита Ви от политически партии, а да размислите и Бог да ви дава здраве да се кандидатирате за Президент на Република България. Само Вие, единствен можете да получите уважението не само на гражданите на България, но да наложите уважението към институцията Президент на политическите партии в страната, на съседите ни и пред света.
Ваше Величество,
това което пиша е молба за още една саможертва от Ваша страна, молба дирещата мъдрост и разум, спокойствие и сигурност. Предполагам, колко ще Вие трудно, но Вие сте се справяли в подобни ситуации, а паметта народна ще пази винаги с добро себеотдаването Ви.
Нидал Алгафари
10.06.2016
София

Източник: bnews.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук