Нов празник на тениса в Гоце Делчев

0
2097

Благоевградчанинът Веселин Михайлов и перничанинът Чавдар Иванов дадоха заявка за установяване на хегемония в турнира, организиран от гоцеделчевския тенисклуб „Самандови“, след като за втори пореден път спечели деветото издание на надпреварата на двойки

Победителите спечелиха надпреварата, след като остана непобеден през цялата надпревара, в която се включиха 12 дуета от Гоце Делчев, Благоевград, Петрич, Перник, София, Правец и др. На финала те успяха да удържат краен успех срещу най-силния тим – баща и син Добенови – Иван и Илиян. След драма в решителния мач те успяха да измъкнат крайния успех с 2:1. В първия сет те потеглиха добре и успяха на два пъти да пробият сервиса на съперника, за да завършат в крайна сметка при 6:2 в тяхна полза. Във втория резултатът се повтори, но този път в полза на техните опоненти. В последния трети сет Веселин Михайлов и Чавдар Иванов се мобилизираха и спечелиха турнира след 6:4.

Преди това финалистите трябваше да минат през поредните доста завързани мачове като Иван и Илиян Дробенови спечелиха срещу Васил Даскалов и неколкократния шампион в сингъла Любен Попов, които обаче не успяха да направят нищо повече от това да затруднят съперника. Шампионите пък надделяха срещу неврокопчанина Росен Думанов и Васил Марков от Правец, които стигнаха за първи път достигнаха до полуфиналите, но не можаха в тях да повторят фурора срещу миналогодишните финалисти – петричаните Благовест Макулев и национала ни по ски Георги Нушев.

В надпреварата първо участие отбеляза футболистът на Банско Любомир Витанов, който се включи в надпреварата с Илия Чорлев.

Сред наградите за най-добре класиралите се имаше и една индивидуална награда – за най-добър млад състезател – 13-годишната Нора Ловкова, която заедно с баща си Мариян Ловков се включи в събитието. За нея бе заделена специална част от наградния фонд, осигурен за поредна година от Росен Думанов, който потвърди традицията да дава рамо на турнир за двойки за купа „Самандови“. След финалите на първата за годината надпревара в календара по тенис в Гоце Делчев, младата дама и всички останали започнаха кроежи за подготовката им относно есенната надпревара, в която отново се очаква отново да събере доста дуетни тимове. Някои от тях обаче дадоха да се разбере, че ще се включат в следващата надпревара, която ще бъде за сингъли в средата на август. Много поздравления за чудесната организация отново имаше за фамилия Самандови като дъщерите Александра и Мария, които бяха получили сериозен кредит на доверие от майка им Жана и баща им Димитър, останали  повече в сянка този път.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук