Нов случай на африканска чума при диво прасе

0
350

Нов случай на африканска чума по свинете е ргистриран при диво прасе в силистренското село Осен.Това бе съобщено на състоялото се днес в Областната администрация в Силистра заседание на Областната епизоотична комисия.

Продължава евтанизирането на свине в Силистренска област заради африканската чума на свинете в района, съобщиха на заседанието. По данни на Областната дирекция по безопасност на храните в Силистра до петък на територията на свинекомплекса в с.Попина трябва да приключат всички дейности заради установената там африканска чума по свинете. Евтанизирани са и са загробени 22 095 прасета. Ще бъде загробен и фуражът, специализирана фирма ще унищожи лекарства в комплекса. Предстои дезинфекция.

В свинекомплекса в с.Ветрен са евтанизирани 3 907 свине. Остава да бъдат евтанзирани още около 4000 животни. Очаква се дейностите да приключат до неделя.

В двайсет километровата зона в общините Силистра, Ситово и Главиница предстои евтанизиране на нерегистрираните прасета. В така наречения „заден двор“ са останали за доброволно евтанизиране 151 прасета. В екарисаж са изпратени и 300 килограма конфискувани хранителни продукти от животински произход.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук