Нощен пожар в Центъра за настаняване на младежи с увреждания в Русе

0
75

Огнеборци са гасили пожар снощи в Центъра за настаняване от семеен тип на младежи с увреждания „Любов“ в Русе.

При инцидента няма пострадали, съобщиха от общинската управа в крайдунавския град.

Сигналът е подаден около 23:00 часа. Веднага на място са пристигнали екипи на противопожарната служба и на полицията. В гасенето са се включили и служители от Центъра. От сградата са евакуирани 11 младежи с увреждания – на възраст между 22 и 30 години, и две дежурни болногледачки.

При инцидента няма пострадали, като на двама полицаи е бил осигурен кислород след вдишаните газове по време на евакуацията. Всички ползватели на услугата са настанени в съседния Център за настаняване от семеен тип на младежи с увреждания „Надежда“, където са изкарали нощта.

От кметството информират, че причината за пожара е дефектирал сушилен апарат, разположен в сутерена. От местната управа обясняват, че днес се извършва оглед на щетите. Уведомени са и застрахователните институции. Разчистват се засегнатите пространства, за да могат младежите с увреждания да се върнат в мястото за живеене.

От общинската управа изказват своята благодарност за бързите и своевременни действия на служителите от противопожарната служба, полицията, Центъра за спешна медицинска помощ, както и на дежурните в Центъра, които са оказали адекватна помощ и подкрепа на младежите.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук