Няма да отпада учебен материал за матурите

0
72

Няма предпоставки за отпадане на учебен материал за всички изпити и класовe. Матурите на зрелостниците ще се проведат на обявените дати. Втората половина на месеца ще направим още един последен анализ има ли тематично изоставане, или не.

Това каза пред bTV образователният манистър Красимир Вълчев.

„Образованието е и стрес, и усилие. Ние искаме децата да учат повече. Това е една от функциите на изпитите – да мотивират учениците да учат. Заради пандемията имаме още повече причини да искаме това“, допълни той.

Министърът уточни също, че учебната година няма да бъде удължена, но около 300 училища в страната са избрали да учат и през юни за сметка на декември месец. Няма да има и нулева година.

„Само 1% от учениците не са участвали в образователния процес“, каза Вълчев относно образованието по време на пандемия.

За около 9% от учениците се е наложило компенсаторно обучение, което се е изразявало в индивидуална работа с учителите. Според Вълчев образователната система в България се е справила добре по време на пандемията на фона на тази в други страни.

„Тази година от 1 до 4 клас са учили не по-малко присъствено спрямо преди“, каза той. В този диапазон децата не са били на училище пет седмици

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук