Няма да спрат тока на пловдивската болница

0
1970

Ръководството на Пловдивската окръжна болница е постигнала договореност с фирмата, търговец на електроенергия, да бъде преведена част от дължимата сума след получаване на субсидията от Министерството на здравеопазването, съобщиха от Здравното министерство.

Припомняме, че по-рано през деня стана ясно, че търговец на ток е поискал от електроразпределителното дружество за Пловдив да бъде прекъснато захранването на една от най-големите болници в Пловдив – Окръжната. Причината са неизплатени задължения.

В «УМБАЛ Пловдив» АД е получено писмо от доставчик на свободния пазар на електроенергия за преустановяване на захранването на 09 юли 2018 г., поради неразплатени задължения. Доставчикът е поискал спиране на тока от същата дата и от Елекроразпределение Юг.

Първоначално бе съобщено, че остатъкът от дължимата сума на болницата към ЕВН ще бъде изплатен в края на месец юли – след като болницата получи пари от НЗОК по договор за извършените дейности.

Малко по-късно от МЗ коригираха информацията, че остатъкът от задължението ще бъде изплатено към търговеца на ток след като болницата получи парите си от НЗОК по договор за извършените дейности.

Междувременно от Здравното министерство изплатиха на „УМБАЛ-Пловдив“ АД изравнителна субсидия за вече извършена дейност за месеците април и май 2018 г. Изплатена е и авансова субсидия за спешна помощ за месец юни 2018 г., във връзка с договор за финансиране по реда на Методиката за субсидиране на лечебните заведения през 2018 г., уточниха от МЗ.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук