Обвиниха един от младежите, наемали апартаменти, за да ги обират

0
2710

Софийската районна прокуратура внесе обвинения срещу един от младежите, които наемаха апартаменти и след това ги обираха.

От държавното обвинение заявиха, че разследването по случая е приключило. По случая е обвинен по-големият от двамата младежи – 19-годишният Емилиян Йорданов.

Според обвинението за времето от 19 януари до 3 февруари 2018 година Емилиян е присвоил два телевизора и един брой DVD – система от наето от него жилище.

За време от 20.30 часа на 19 януари до 12 часа на 20 януари 2018 година младежът е откраднал чужда движима вещ – телевизор марка „Краун“, собственост на И. Д., от адрес на улица „Пиротска“ в столицата. Кражбата станала от нает от него апартамент.

За времето от 19.30 часа на 2 февруари до 8.30 часа на 3 февруари същият е задигнал телевизор марка „Самсунг“ и DVD система марка „Панасоник“, собственост на М. К. Кражбата станала от адрес на улица „Христо Белчев“ в София. Младежът отново обитавал апартамента, от който задигнал вещите, посредством договор за наем.

Обвинението срещу Емилиян е по член 206, ал. 1 от Наказателния кодекс – противозаконно присвояване на чужда движима вещ. Обвинението е във връзка с член 26, ал. 1 от НК – за продължавано престъпление. Ако бъде признат за виновен, младежът може да получи наказаните затвор за срок от 1 до 6 години.

Предстои делото по случая да бъде насрочено за разглеждане в Софийски районен съд.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук