Обвиниха само един за изнасилването на починалата след побой в Пазарджик 53-годишна жена

0
795

На този етап обвинение за изнасилването на починалата след жесток побой в Пазарджик Параскева Л., на 53 г., е повдигнато само на единия от двамата арестувани по случая мъже – Тодор Иванов, съобщиха от прокуратурата.

Дали съучастникът му Димитър Христосков също ще бъде уличен в изнасилване ще стане ясно след като излязат резултатите от назначените експертизи за причинените увреждания на починалата жена. Извършена е и аутопсия на тялото, при което са взети натривки от органи на починалата за извличане на ДНК.

От държавното обвинение поясниха, че Параскева е починала на 1 януари в реанимацията на пазарджишката болница в следствие тежката черепно-мозъчна травма получена от побоя. Поради това случаят вече е прехвърлен от районната в окръжна прокуратура на Пазарджик и обвинението срещу двамата е преквалифицирано от нанасяне на тежка телесна повреда в убийство.

На 25 и 26 декември двамата мъже, Параскева и приятелят и, с когото живеела на семейни начала, разпивали в дома на Христосков. В един момент приятелят на Параскева си тръгнал, а тя останала с Димитър И Тодор. Под влиянието на изпитото голямо количество алкохол двамата мъже поискали сексуални ласки от жената, но тя отказала. Последвал жесток побой и изнасилване. На 30 декември районния съд в Пазарджик постанови постоянен арест за Христосков и Иванов. Във вторник двамата могат да обжалват пред пазарджишкия окръжен съд мярката си за отклонение “ задържане под стража“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук