Обрат по делото за Фонда за лечение на деца

0
1332
Ден след акцията в края на април т.г. МВР разпространи богат снимков материал на ценности, иззети от дома на Павел Александров

Златните часовници и накити, както и колекцията от юбилейни монети, открити в дома на бившия шеф на Фонда за лечение на деца Павел Александров, били семейни ценности. Това съобщи адвокатката му Диана Ангелова, която представила документи и данъчни декларации за произхода им в ГДБОП.

Вчера пред разследващите показания е дала съпругата на Александров – Мария, която е висш банков служител. Тя е обяснила, че часовниците са на покойния й бивш съпруг, а монетите събирала за сина си.

Разследващите намериха още и 16 000 евро в къщата на Александров. „Няма информация парите да имат нещо общо с дейността на фонда“, допълни Ангелова.

Министър Румяна Бъчварова вчера пък обяви, че ГДБОП и спецпрокуратурата имали сериозни основания за акцията във Фонда за лечение на деца. Според защита има версия обаче, че операцията била свързана със сделката на турската клиника „Аджъбадем“ и болница „Токуда” заради ареста на д-р Гюрай Ходжев. Той е представител на турската верига у нас.

Обвинението твърди, че Александров бил бос на четирима чиновници от фонда, сред които и Ходжев, и те извършвали служебни престъпления./труд

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук