Община Каварна спешно да спре строителството край плажа, настоява Ангелкова

0
3901

Министърът на туризма Николина Ангелкова препоръчва на Община Каварна спешно да се вземат мерки и да се спрат строителните и ремонти дейности до плажа в града. Ангелкова е в Каварна на инспекция.

По думите на туристическия министър извършването на такива дейности по това време на годината е абсолютно забранено. Строителството и ремонтите били позволи преди 15 май.

Било редно така да се планира строителството на хотела и пътя до плажа, че да не нарушава забраната и да осигури максимален комфорт на туристите.

Според министъразаради строителните дейности сега е възпрепятствана зоната, която преди е осигурявала достъпа по плажа. Това причинява дискомфорт на туристите, подчерта Ангелкова.

Все пак достъп имало и то от две страни, но се създавало и неудобство.

Ангелкова хока общината – ако местната управа иска да привлича туристи и да осигури добри условия за плажуващите, не е редно да допуска такава ситуация – подобренията трябвало да бъдат планирани и съобразени със срока.

Тук е добре да се намеси областната управа„, смята министър Ангелкова и допълни, че МТ няма правомощия за територия извън морския плаж.

Ангелкова обясни и че при проверката на първия басейн на плажа в Каварна е станало ясно, че той отговаря на изискванията.

За изграждането на басейна е използвано пластмасово корито, а не е изливан бетон. Басейнът обаче трябва по закон да се ползва не като „all inclusive“ услуга, а от всички посетители на хотела. И понеже на табела пише, че басейнът е безплатен за гостите на хотела, трябва да е безплатен за всички посетители на плажа, заяви министърът.

В тази връзка Министерството на туризма ще напише писмо до наемателя с искане до три дни да премахне несъответствията, както предвижда договорът. Ако това не бъде изпълнено, ще се търси неустойка. Ще бъде сигнализирана и Комисията за защита на потребителите, за да направи проверка.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук