Общински съветници от Трявна притеснени от скъп ремонт на „Стария завод“

0
2657
Снимка/източник: Flashnews

От местната коалиция „Промяна“ в Трявна са възмутени от пусната обществена поръчка за близо 1 млн. лв. тихомълком и без решение на общинския съвет, за да могат да се усвоят отпуснати от държавата пари.

Става въпрос за финансиране в размер на 1 млн. лв. Държавата отпуска пари за проект, за който обаче няма решение на общинския съвет. Проектът е на стойност 1.6 млн. лв. и тъй като превишава отпуснатите от държавата пари, започва да се преработва.

Според общинския съветник инж. Людмил Бучев, председател на групата общински съветници от коалиция „Промяна“, без да се премине през процедурата, на сайта на общината на 6 юни е публикувана обществената поръчка „Реконструкция и преустройство на съществуваща сграда в Етнографски комплекс за занаяти“ на стойност 818 233 лв. без ДДС или 981 879,60 лв. с ДДС.

Така се оказва, че реконструкцията и преустройството на 1 209 кв. м ще струва по 812,14 лв. на кв. м.

Простата сметка показва, че новото строителство в Трявна е доста по-евтино.

Людмил Бучев е сигнализирал и областния управител на Габрово Невена Петкова за непрозрачното усвояване на средства от община Трявна. Все още обаче няма реакция от страна на Петкова, както и на вицепремиера Томислав Дончев.

Ситуацията не само, че не се осветли, а се задълбочи в абсолютно непрозрачна схема. Схема, в която вече не знаем кой участва и срещу какво“, заявява Бучев.

Той, заедно с другите двама общински съветници от коалиция „Промяна“ Божидар Христов и Димитър Михнев, организираха и символичен протествчера пред сградата на „Стария завод“ срещу опитите да се реализира порочния проект.

Тъй като никой в Трявна не е виждал проекта, хората в града са притеснени. Говори се, че в този комплекс ще се изграждат 10 магазина и ателиета, а това сериозно ще удари по старинната улица и търговците в Трявна.

Снимка 361837

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук