Опашки от ТИР-ове заради ремонта на Дунав мост при Русе и Гюргево

0
1406

Опашки от ТИР-ове се извиха в ранния следобед в района на Дунав мост при Русе. Камионите са в колона от 4-5 км по бул.“България“. Този път причината е във възобновените ремонтните дейности по съоръжението, които стартираха от днес.

Шофьорите негодуват, че след опашките на граничните пунктове в Гърция и Турция сега отново трябват да чакат с часове.

Ремонтът на Дунав мост се извършва от румънска страна и трябваше да приключи на 16 март т.г.. Той обаче бе прекъснат временно поради лошите зимни условия. В момента движението е ограничено в едната лента, има пропускателен режим, който се регулира от служители на ремонтната фирма. През следващите два месеца предстои да се извършат дейностите по подвижната част на моста, която е с дължина около 40 метра. Докарана е специална машина, с която да се изстърже асфалтовото покритие и да се достигне до бетонните плоскости. Те ще бъдат подменени с нови. При полагането на новите бетонни плочи движението ще се спира изцяло в рамките на 20-30 минути, като ще се избира време, когато няма голям трафик.

На този етап от ремонта вече са свалени металните перила от едната страна на моста. Предстои да бъде поставено ново осветление и нови мантинели, както и да бъде положена изцяло нова асфалтова настилка. Първо ще се ремонтира платното в посока към Румъния, а след това ще се работи и по платното към България.

Очаква се ремонтът да продължи до края на април./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук