Осем ранени при катастрофата между два автобуса, хората чупили прозорци, за да се спасят

0
890

По чудо без жертви, но с осем по-сериозно ранени, се размина катастрофата между два автобуса и микробус край търговищкото село Камбурово. Няма ранени с опасност за живота. Повечето са с фрактури на ръце или крака и травми, казаха от Центъра за спешна помощ в Търговище.

катастрофата до КамбуромвоИнцидентът е станал на главния път в 14,50 ч. в петък, когато микробус опитал да изпревари автобус на „Биомет“, пътуващ в посока София. Последвал челен удар на автобуса с друг рейс на „Юнион Ивкони“, който пътувал в посока Варна.BIOMET

Първият се забил в преспите и хората в ужаса си изпотрошили стъклата, за да се измъкнат. В него имало 26 пътници. По-тежко ранен бил шофьорът му. В автобуса на „Юнион Ивкони“ имало към 15 пътници, които са с охлузни рани.

Към мястото на инцидента бяха изпратени 4 линейки. Пострадалите първо са транспортирани до болницата в Омуртаг, където обработвали раните им и после в областната болница в Търговище. В Омуртаг са оставени за лечение двама, между които бил и единият шофьор.

От ЦСМП в Търговище уточниха, че в Търговище са докарани шест човека. Сред тях водачът на автобуса на „Биомет“. Сред ранените имало млада жена с травма на главата, както и лекар, който пътувал в автобуса. Няма пострадали деца. Двама от пострадалите пътници са отказали да бъде извозени с линейки. Всички са били закарани на автогарата в Омуртаг, за да не мръзнат на пътя, докато чакат автобуси да ги транспортират.

Водачът на буса, с благоевградска регистриция, е невредим. Возилото му било изтикано в нивите. Той заяви, че се разминал със смъртта, но отказа да разкаже какво се е случило.
Заради инцидента беше отбит пътя и КАТ отклоняваше движението от Варна към София през Попово. В другата посока движението остана по главния път, където има възможност за заобикаляне на мястото на инцидента.

На мястото се извършва оглед от двама разследващи полицаи от Омуртаг и главния разследващ полицай от ОД на МВР в Търговище. До приключване на огледа главният път София – Варна ще остане затворен, съобщиха от прокуратурата.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук