Оставки в СДВР заради страшилището от „Световрачене“, главсекът с разкрития за Венци Боксьора и Брендо

0
2789

„Имаме данни, че Венцислав Дамянов е бил пазен от полицията като свидетел, ще се провери“, заяви Петър Тодоров

„Имаме данни, че Венцислав Дамянов – Боксьора, е бил пазен от полицията като свидетел, ще се провери. Това по никакъв начин не му дава право да безчинства над хората”, заяви главният секретар на МВР Петър Тодоров в ефира на „Събуди се”, където даде и първото си телевизионно интервю.

„Не трябва да бъде така, има пропуски от страна на полицията, поради което се извършва комплексна проверка във 2-ро РУ, за да установи защо се е стигнало до този парадокс една банда, която да тормози в продължение на години няколко населени места. Това е недопустимо.

При наличие на виновно поведение от страна на полицейски служители, замитали проблема, ще бъдат взети съответно необходимите дисциплинарни мерки”, обясни Тодоров.

Заради скандалния казус, началникът на Второ районно управление в София вчера е бил отстранен от длъжност. Заместник – началникът на СДВР Мариан Билалов пък подаде оставка.

„Проверките ще продължат и всеки, който е допуснал някакво действие или бездействие за ескалирането на този случай, ще понесе дисциплинарна отговорност. Нашите усилия са в посока установяване на това имало ли е полицейски чадър над Венцислав Дамянов. При установяване на такива данни, ще бъдат взети най-строги мерки”, посочи Тодоров.

Той изрази радостта си, че хората по-спокойно подават сигнали и съдействат на полицията.

Тодоров добави, че по казуса с Евелин Банев се работи със службите в Украйна.

„От първия момент, в който беше задържано лицето – 7 септември, още на другия ден се създаде организация, изпратихме поисканите документи към Украйна. За съжаление преди няколко дни Киевският съд освободи г-н Банев, защото съгласно Украинската Конституция гражданин на Украйна не подлежи на екстрадиция, когато се касае за престъпление извън територията на страната“, разясни той.

https://www.vbox7.com/play:b09918975b

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук