Ексклузивно в ДЕЙЛИ ПРЕС! Осъдиха ли лъжкинята Борислава Латинова, която излъга за „секси обиска“ от полицайка?

Тя доброволно се яви на детектор на лъжата, който доказа, че Върбанова не е направила гнусните неща, в които Борислава я обвиняваше

0
9918

„Слизай, ма!“ – викнала полицайката на „бедното“ момиче.

„Тя ме съблече на място, и ми бръкна в панталона, не мога да ви обясня къде ми е бръкнала, щото е унизително..И аз седя вцепенена и не знам какво мога да направя и кажа, тя е полицай, съответно закон.“

Помните ли този скандален разказ, който през октомври 2014 г. направи 20-годишната тогава Борислава Латинова?

Бащата й също се включи в медийната истерия на дъщеря си и обясни, че полицаите са и бъркали с пръсти и отпред и отзад.

Какво се случи след тези „изобличаващи“ разкрития на девойката?

От СДВР започнаха вътрешно разследване по случая, а прокуратурата разпореди разследване по обвиненията на Борислава срещу полицайката Нели Върбанова.Image result for Борислава ЛатиноваТя доброволно се яви на детектор на лъжата, който доказа, че Върбанова не е направила гнусните неща, в които Борислава я обвиняваше.

На 4 ноември 2014 г. Софийска районна прокуратура (СРП) прекрати предварителната проверка, образувана по жалба на момичето.

В хода на проверката са снети обяснения от посочените от Латинова очевидци, които се различават в значителна степен от твърденията на жалбоподателката.

Последните не споменават за грубо отношение и бъркане под бельото на Латинова от страна на полицейския служител Нели Върбанова.

Твърденията на жалбоподателката се опровергават и от изготвената видео-техническа експертна справка, посочват още от държавното обвинение. С две думи от прокуратурата – Борислава лъже за обиска. След това заключения СРП започна ново насрещно разследване срещу самата Латинова – за набедяване на полицайката.

Това се случи през декември 2014 г.

СРП прекратява разследването срещу Латинова за набедяване с мотив „несъставомерност на деянието“. Този термин според НК означава, че Латинова не е осъществила поне един от признаците на престъплението. Това решение на прокуратурата вероятно ще изненада мнозина, включително и юристи, още тогава адвокат Росен Димитров написа:

„Набедяването е престъпление, при което интересите на набеденото лице се засягат изключително тежко, защото срещу него може и често тръгва наказателно преследване, в резултат на което може да бъде осъден невинен човек. Засягат се и интересите на правосъдието, защото с неверните данни се подвеждат органите на правораздаването, неоснователно се натоварва тяхната дейност, с което пък се ограничават неоснователно правата на гражданите. За да бъде извършено набедяване е достатъчно набедяващият да съобщи на полицейски, прокурорски или съдебен орган, за престъпление извършено от друго лице или представи неистински доказателства срещу него. Необходимо е набедяващият да знае, че набеденото лице е невинно. Т.е. набедяване има, когато ограните, пред които се изнасят неверни данни за престъпна дейност на друго лице биват въвеждани в заблуждение. Очаквам с нетърпение развитието на случая и се надявам настоящото му медийно отразяване да е също толкова често, колкото беше присъствието на потресените от действията на полицията момиче и нейния баща.“

Източник:

Феникснюз.ЕU

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук