Откритие: Гробницата в Амфиполис е на Александър Македонски

0
801

Според учени, работили по археологическите открития в Амфиполис, данните, получени в резултат посоката на входа на гробницата разкриват и мъртвия, съобщи „Български новини”. Изчисленията показват, че Александър Велики е бил погребан в тази гробница, тъй като посоката на входа показва месец юни, като месец на смърт, а Александър умира във Вавилон, именно в двореца на Навуходоносор II, на 32 години на 10 юни, 323 пр.Хр. Според официалното изявление, мястото на входа е изключително важно тъй като отговаря на определени дни от годината. Факт е, че паметника е заобиколен по цялата му дължина с мраморни плочи по тази дължина.

Тогава дължината на периметъра трябва да е разделена от тази мярка навън. Ако някой раздели общата дължина на периметъра от дължината на вътрешната норма, ще намери общия брой на мраморни плочи, необходими за покриване на общия периметър стената във всеки ред.

Ако се приеме, че една точка по периметъра (да речем, на север) съответства на първия ден на годината и ако потокът на годината следва движението на часовниковата стрелка, това тълкуване изисква входа да е от периода юни-юли, в зависимост от това къде точно е направен.

Необходимостта от по-нататъшно оценяване на точността на тази невероятна находка изисква да се погледне по-отблизо размерите на кръга и елипсата, и съществените разлики. /БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук