Откриха взривни вещества в обискиран апартамент в Ботевград (ОБНОВЕНА)

0
4030

Репортер на място: Катя ДИМИТРОВА, ДЕЙЛИ ПРЕС / БОТЕВГРАД 

Служителите на МВР са открили взривни вещества в апартамент в жилищен блок в Ботевград, който е обискиран във връзка с убийството на Владимир Пелов и простреляния Марио Панчев.

По-рано днес жилищният блок беше евакуиран от униформените, защото се смяташе, че там живее приятелката на простреляния вчера Марио Панчев. Разследващите органи предполагаха, че в апартамента може да има боеприпаси.

Пред медиите главният секретар на МВР Младен Маринов обясни, че в апартамента има намерени общоопасни взривни вещества. Затова са извикани специалисти от отряда за борба с тероризма, които да ги обезвредят. 

Попитан дали апартаментът е на жената на Марио Панчев, Маринов обясни, че информацията не е вярна. 

Все пак той потвърди, че обискът на жилището има връзка със случая около убийството на избягалия затворник Владимир Пелов.

„Използвахме и специални части, тъй като не искам колегите и гражданите да попадат в ситуация, в която животът им да е застрашен. Ставаше въпрос за изключително опасен човек“, коментира още Маринов.

„Работата на колегите е изключително сложна. Грешки може да открие всеки. Когато имаме тежко престъпление, ние правим анализ на всички действия. Там, където имаме пропуски, съответно взимаме мерки“, обясни Маринов и допълни, че в хода на издирването на Пелов в МВР на няколко пъти е постъпвала неточна информация за неговото местонахождение.

Блокът все още е затворен за достъп за гражданите.

За задържането на Пелов за били проведени няколко спецакции, но без успех. Другият избягал затворник – Радослав Колев, продължава да се издирва от властите.

Маринов коментира, че няма възможност Пелов да е получавал информация от вътрешен човек в разследващия екип на МВР, така че да се укрива при акциите по издирването му.

„Екипът, който работи и има пълната информация, е малък и проверен. Спазени са всички изисквания на Закона за класифицираната информация. Нямам основания да смятам, че има изтичане на информация“, категоричен бе Маринов, цитиран от БГНЕС.

Припомняме, че вчера в Ботевград беше убит избягалият в началото на април от Централния затвор в София затворник Владимир Пелов. Прострелян беше и Марио Панчев, известен с прякора Големия, който е в критично състояние в „Пирогов“. Предполага се, че Пелов е искал да убие Панчев, но вместо това Големия е застрелял беглеца.

Мотивите за сега се изясняват.
Водещите версии – разчистване на стари сметки или отмъщение. Човек, познавал и двамата, заяви, че Панчев е бил един от главните свидетели по делото срещу Пелов, заради което последният бил преместен от домашен арест в Централния софийски затвор, от където избяга на 3 април.

По данни на Нова между Пелов и Панчев имало вражда заради жена.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ДЕЙЛИ ПРЕС! 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук