Откриха над 1 тон кокаин за 300 милиона евро в преобърната лодка на брега на Черно море (СНИМКИ)

0
2297
Огромен удар реализираха румънските власти, като, макар и малко случайно, откриха над 1 тон кокаин. Натъкнали са се на находката в преобърната лодка в делтата на Дунав край плажа на Сфънту Георге.
Цялата операция започнала на 20 март, когато в окръг Тулча е открит 1 кг килограм кокаин в изоставен микробус. Направените изследвания показали, че кокаинът е с голяма чистота – 90%, което не било толкова обичайно и накарало полицията да се задейства. В резултат на това са започнати претърсвания, като два дни по-късно на брега на Черно море, в делтата на Дунав, е открита преобърнатата лодка, като на брега и в самия кораб имало, подозрителни пакети със същото лого и опаковани по същия начин като вече открития в буса, обяви вчера на пресконференция прокурор Феликс Бънилъ, предава news.ro, цитирана от kanal3.bg

В крайна сметка е открито общо количество 1040 кокаин, чиято стойност е оценена на 300 милиона евро.

С оглед на чистотата на наркотика, на пазара количеството е щяло да се утрои, според разследващите. Категорично е доказано, че произходът на дрогата е Южна Америка и пристигнала през Черно мое.

Двама души засега са задържани – и двамата сръбски граждани. Според прокурора със сигурност в схемата са участвали и румънци.

Вчера кокаинът бе пренесен в Букурещ, което наложи и извънредни мерки за сигурност. 30 тежковъоръжени военни и полицаи с маски ескортираха дрогата в общо 4 превозни средства.

Това е и един от най-големите удари на румънските власти в последните години. През 2016 г. бяха задържани над 2 тона кокаин, а през 2009-а отново 1 тон, като и в двата случая наркотиците бяха спрени в Констанца.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук