От ГЕРБ изпепелиха „Добрите сили“ ПП и ДБ за това, което направиха в центъра на София навръх 19 февруари

0
575

Тези дни са повод за мълчание и размисъл. Затова да си отговорим на въпроса, до колко сме способни да изпълним заветите на Левски. Начинът не със сергии, песни и танци, заяви Тома Биков

Днес е ден за почит към Апостола на свободата и 150-гподишнина от неговата гибел в името на България. Днес не е повод за празник, нито е повод за музика в центъра на София. Най-малко е повод за откриване на предизиборна кампания.

Това каза Тома Биков от ГЕРБ на специална пресконференция, говорейки за пошлата демонстрация на Продължаваме промяната, с която те пред Народния театър в София дадоха старт на предизборната си кампания на гърба на тъжния ден, в който честваме кончината на Левски

„Това, което се случва около Народния театър, освен, че е демонстрация на комплекс за липса на достатъчна национална идентичност, която се прикрива под образа на Левски и борците за българска национална свобода, това е и обида за всички български граждани“, каза още той.

„Първо Левски е на всички, не на партиите, на отделни обществени групи. Левски събира в образа си цяла България. Обидно е този образ да бъде ползван, да не говорим, приватизиран от една група хора, които са дошли да вземат, а не да дадат, както е направил Левски. той е дал живота си. А част от тези хора са дошли, за да уредят живота си“, продължи Биков.

„Осъждаме категорично възможността този образ да бъде ползван от Кирил Петков и обкръжението му и едва ли не тези хора да се самооасоциират с делото на Левски и борците за нашата национална свобода. Те нямат нищо общо с тях. И днешното им поведение в центъра на София няма да ги направи повече българи, а част от тях изобщо няма да гхи направи българи. Зщото българин е въпрос на идентичност и самоусеане, а не на демонстрация и парадиране в този най-тъжен за българската нация ден“, каза още представителят на ГЕРБ.

„Тези дни не са повод за празник. Тези дни са повод за мълчание и размисъл. Затова да си отговорим на въпроса, до колко сме способни да изпълним заветите на Левски. Начинът не със сергии, песни и танци“, приключи Биков.

Припомняме, че новото обединение ПП и ДБ реши да открие кампанията си преждевременно, точно в Деня за почит към Апостола, с митинг пред Народния театър „Иван Вазов“.

https://www.facebook.com/PPGERB/videos/771871167168221/

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук