От последните минути: Петър Москов с първи ексклузивен коментар за оставката на Кристалина! Ще номинира ли РБ Плевнелиев?

0
2371

Знам, че това е лично решение на госпожа Георгиева, заяви здравният министър

Знам, че това е лично решение на госпожа Георгиева. Не съм говорил все пак с нея. Това заяви в ефира на bTV в предаването „Тази сутрин“ министърът на здравеопазването Петър Москов по повод на оставката на Кристалина Георгиева като еврокомисар.

„Позицията, която ще заеме в световната банка съответства като ранг и като влияние на тази, на която е в момента. Според мен тази рокада няма нищо общо с номинацията й за генерален секретар“, сподели Москов.

Той изказа мнение и относно това кой трябва да бъде предложен и изпратен да заеме поста на Кристалина. Според Жени Марчева най-спряган за момента е Росен Плевнелиев.
„Реформаторският блок през органите си ще излъчи мнението си. Харесвам Росен Плевнелиев, каквото и да кажа сега, ще бъде лично мое мнение“, призна си Москов.

Припомняме, че вчера Кристалина Георгиева подаде оставка като заместник-председател на Европейската комисия. Тя ще заеме поста на главен изпълнителен директор на Световната банка.

Ето и първите думи на Георгиева след оставката: „За мен е чест, че през последните седем години работих за Европейския съюз и България като комисар по хуманитарна помощ и като заместник-председател по бюджет и човешки ресурси. Не е време за сбогуване, предстои още много работа. Но оставам завинаги благодарна за приятелството и професионализма, които срещнах в Брюксел.”

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук