ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Съдът отказа регистрация на ДОСТ!

0
1381

Съдия Лилия Илиева от Софийския градски съд е отказала регистрация на партията на Лютви Местан – ДОСТ, пише Дневник, като цитира справка на сайта на съда.

Документите за регистрацията на ДОСТ бяха внесени в края на април, катоделото беше публично разпределено на съдия Лилия Илиева.

Преди време председателят на партията Лютви Местан обяви, че е сигурен, че ДОСТ ще получи регистрация от българския съд, защото „всички документи за регистрацията са подготвени така, че да не дадат никакво основание да бъдат счетени за некоректни“. Според него срещу ДОСТ се води агресивна атака, породена от страх.

Ако съдът откаже регистрация на новата партия ДОСТ, ще й „направи голяма услуга“ и тя ще утрои подкрепата си, заяви председателят й Лютви Местан.

„Никой не може да спре регистрацията на ДОСТ, защото учредяването на тази партия е обективна необходимост, тя се е случила в сърцата на десетки хиляди български граждани“, каза Местан на пресконференция във вторник, на която представи ръководството на учредената преди два дни формация.

„Демократи за отговорност, свобода и толерантност“ (ДОСТ) е не просто ново явление в българската политика, но ще изиграе своята ключова роля за реформиране на всички социални системи, които са заклещени в олигархичните и корупционни зависимости, каза още Лютви Местан,/ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук