От последните минути! Цветанов обяви супер важна новина за България

0
5321

България ще бъде домакин на заседанието на Съвместната група за парламентарен контрол на Европол. Това ще стане на 18 и 19 март 2018 година. Това съобщи в Брюксел председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в Народното събрание Цветан Цветанов. Той участва в учредителната среща на групата в Брюксел. Договорът за Европейския съюз дава право на Европейския парламент, съвместно с националните парламенти, да контролират Европол.

Заради разногласия не бяха приети процедурните правила за работата на групата и това ще трябва да стане в България. „Работата в София ще бъде много натоварена”, обяви Цветанов, след като стана ясно, че българското председателство ще трябва да работи за сближаването на понякога твърде различни позиции. Германската делегация беше сред тези, които не бяха съгласни с предложените процедури. Цветанов разговаря на място с германските си колеги и добави, че разговорите ще бъдат продължени по време на предстоящо негово посещение в Германия.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов изрази надежда, че въпреки очертаващата се натоварена програма, колегите му от другите държави ще имат възможност да се запознаят и да оценят и културните и природните дадености на София и Пловдив. София е определена за европейска столица на спорта през 2018 година, а Пловдив – за европейска столица на културата за 2019 година.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук