ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: ЧЕХИЯ И УНГАРИЯ НАПУСКАТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ! ВИЖ ЗАЩО:

1
2175

Тези държави от ЕС, които откажат да участват в решаването на миграционната криза и не спазят квотата за прием на бежанци, ще плащат огромни глоби!

Санкциите ще са по 250 хил. евро при случай на недопуснат и необслужен по всички правила бежанец в съответната страна. Такива са плановете за промяна на системата, по която се получава убежище в блока, пишат медиите днес.

Най-спорната част в документа е размера на санкциите за отказ за прием на бежанци.

Тези нововъведения предизвикаха бурна реакция в част от страните-членки.

Англия обяви, че е изпълнила лимита си и няма да приема повече хора.

Австрия затвори границите си и е в колебание дали да ги отвори пак след поредното мигрантско зверство във Виена – изнасилената студентка в тоалетна.

Политическото разделение в ЕС по въпросите за миграцията е много сериозно.

Както писахме, Чехия иска да напусне ЕС, за да запази населението си от посегателства.

Изключително мощни са и анти-бежанските настроения в Унгария, чието правителство категорично отказа да дава подслон на хора, които буквално се преселват в Европа и се готвят да я асимилират. Унгария първа затвори границите и отказа да приеме дори един бежанец. Същото е положението и в Словакия.

Най-болезнено инвазията се приема от поляците, които са силно привързани към страната си и етническата чистота и имат висок праг на непоносимост към натрапени им насила друговерци.

Там е възможно също да се пристъпи към излизане от Съюза. Границите си затвори и Молдова, която пък не иска да приеме дори натовско учение на територията си и населението се бунтува.

Това дали не е началото на края за ЕС, питат се политолози.

Ако започнат да се налагат подобни глоби и страните да бъдат карани насила да приемат чужденци, нищо чудно те една по една да откажат да плащат и да излязат от Европейския съюз.

Словакия и Унгария вече заведоха общо дело срещу ЕС в съда срещу решението да преразпределят имигранти на квотен принцип

Подобни настроения са обхванали почти всички държави от бившия Източен блок и може би ЕС ще се разцепи.

Единствено България изпълнява безропотно всяка заповед на ЕК, а Плевнелиев и Борисов пригласят на държавите от старите демокрации и заявяват пълната си подкрепа към политиката им.

Българският народ не мисли така, но него никой не го пита.

Юначните ни спонтанно появили се ловци на бежанци по границата ни бяха арестувани от властите, а правителството ни сенадупи едновременно и на Турция и на ЕС.

Дали единствени ще останем в разпадащия се съюз и ще играем по свирката му?

Единственото, което може да ни успокои е, че малцина от мигрантите искат да останат у нас.

И това, въпреки, че тези, които остават, получават три пъти повече пари отколкото един пенсионер.

Което е меко казано несправедливо! Ако бяхме единни като народ само това решение щеше да е достатъчно да ни изкара по улиците.

Но понеже не сме, ще останем единствената страна – слуга на САЩ и ЕС.

Ще позволим ли тази гавра? /Skandalno.net

1 коментар

  1. ВРЕМЕ Е И НИЕ ДА ПОСЛЕДВАМЕ ПРИМЕРА НА УНГАРИЯ И ДА СЕ МАХНЕМ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ , КОЙТО УНИЩОЖАВА БЪЛГАРИЯ и все повече обърква етническия ни модел, като ни задължава да приемаме терористи – сирийци, иракчани и талибани

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук