От Холивуд до София: Джон Малкович ще поставя в Народния театър

0
47
Джон Малкович ще поставя в Народния театър, съобщи ръководителят на най-голямата ни трупа Мариус Донкин по време на парламентарна комисия по културата и медиите.

Очаква се американският киноактьор, продуцент и режисьор от хърватски произход да се присъедини към екипа на Народния театър през 2024 г

Джон Малкович
Guliver/Getty Images

 

През 1976 г. Малкович става един от основателите на чикагския театър „Степенулф“. Мести се в Ню Йорк през 1983 г. и се появява в пиесата „True West“. Играе на „Бродуей“ с Дъстин Хофман в „Death of a Salesman“ (1984). За тази роля получава наградата „Еми“, когато пиесата става телевизионен филм.

Джон Малкович дебютира в киното с филма „Място в сърцето“ (1984), за който е номиниран за „Оскар“ – за най-добра мъжка второстепенна роля. Получава номинация за „Оскар“ и през 1994 г. за ролята си във филма „Под прицел“ (1993), отново в същата категория.

Малкович е номиниран също за „Сателит“, БАФТА, две награди „Сатурн“ и три награди „Златен глобус“. Други филми с негово участие са „Място в сърцето“, „Империята на Слънцето“, „Опасни връзки“, „Желязната маска“, „Развратникът“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук