Официален Ереван на фона на стрелба и взривове: Преврат няма, метежниците дезинформират хората

0
1464

Сградата на полицията е блокирана от бронирана техника, снайперисти дебнат от покривите

Службата за национална сигурност на Армения призова гражданите на страната да не реагират на провокацията от страна на метежниците, превзели сградата на полицията в столицата Ереван, които обявиха началото на военен преврат. Това съобщи местната агенция News.am, позовавайки се на СНСА.

„Бяха предприети опити с помощта на социалните мрежи да се разпространи дезинформация за началото на въстание и превземането на сгради. Службата за национална сигурност на Армения официално заявява, че разпространените сведения не съответстват на действителността. Органите на държавното управление на Армения действат в нормален режим”, се казва в съобщение до медиите на ведомството.

По-рано стана известно, че група въоръжени мъже са превзели сградата на полицията в Ереван и са обявили началото на военен преврат. Поискали са оставка на властите и освобождаването на всичките политически затворници, включително и лидера им Жирайр Сефилян. В резултат на нападението им е загинал най-малко един човек. Има и няколко ранени. По някои данни, в момента престъпниците държат за заложник заместник-началника на полицията в Ереван Валерий Осипян.

Междувременно бронирана техника, военни камиони и автомобили на полицията блокираха сградата на полицията, съобщава ТАСС. Местните жители са чули серия взривове и стрелба на мястото на събитието.

По покривите на близките сгради позиции са заели снайперисти. Обитателите на сградите са евакуирани от съображения за сигурност.

www.blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук