Официално: В Министерския съвет вече се влиза само със зелен сертификат

0
135

Заповедта на премиера Кирил Петков за допуск до сградата на Министерския съвет само със зелен сертификат е в сила от настоящата седмица. Административният акт беше подписан от премиера през декември миналата година и влиза в сила след двумесечен подготвителен период. Администрацията на Министерския съвет работи в обичайния си ритъм с оглед на изключително високия брой служители, които имат зелен сертификат – близо 90%, уточняват от пресслужбата на кабинета.

В сградата на Министерския съвет се допускат само хора, които са ваксинирани или преболедували COVID-19, удостоверено с валидни документи за ваксинация или за преболедуване, удостоверено чрез валиден документ или удостоверение за наличие на антитела срещу SARS-CoV-2. Допускат се също хора, които представят отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизане в обекта изследване по метода на полимеразна верижна реакция за COVID-19 или бърз антигенен тест, извършен до 48 часа преди влизане в обекта, удостоверено чрез валиден документ.

Посочените условия за допуск до сградата на Министерския съвет не се прилагат по отношение на представителите на медиите, съдиите от Конституционния съд и служителите на съда, както и относно граждани, куриери и други лица, подаващи документи, жалби и сигнали чрез приемната на администрацията. Изключение от заповедта са и лицата под 18-годишна възраст, се уточнява в съобщението от пресслужбата на МС.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук