Официално: Издигнаха Радев и Йотова за втори мандат (ВИДЕО)

0
113

 Инициативен комитет официално издигна президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова за втори мандат като независими кандидати на изборите на 14 ноември. Учредителното събрание се проведе в НДК.

Двамата влязоха в залата под аплодисментите на присъстващите.

За съпредседатели на Инициативния комитет бяха издигнати д-р Цветеслава Гълъбова, която е шеф на държавната психиатрична болница “Св. Иван Рилски”, журналистката Анна Заркова и диригентът Йордан Камджалов. Те бяха представени от актьора Павел Поппандов в “моноспектакъл”.

“Приемам подкрепата ви като оценка за свършеното до момента, като подкрепа за позициите ни и посоката, която следваме. На фона на срива на доверието в политическата система и институциите, президентството се утвърди като стълб на стабилност и държавност. Дори в най-тежките времена на тотална обсада и непрекъснати атаки и манипулации, ние с г-жа Йотова не се отклонихме от мисията да отстояваме интересите и да сме бариера срещу беззаконието и лобизма. И да задаваме дневния ред по важните въпроси”, каза настоящият държавен глава.

“Ние ще продължим борбата си за честни избори и нов тип управление с върховенство на правото и пресичане на злоупотребите с власт и кражбите. Само така ще можем да победим бедността и безправието”, отсече Румен Радев.

Сред присъстващите бяха евродепутатът и бивш началник на кабинета на президента Иво Христов, ген. Михо Михов, проф. Иво Христов, евродепутатът Елена Йончева, Весела Лечева, актьорите Павел Поппандов и Веселин Плачков, певицата Росица Кирилова, полярният изследовател проф. Христо Пимпирев, художникът Греди Асса, Филип Станев и Станислав Балабанов от ИТН, председателят на СБЖ Снежана Тодорова, журналистите Тома Томов и Даниела Кънева, първият български космонавт Георги Иванов, историкът Искра Баева, борецът Александър Томов, волейболистът Владимир Николов.

До момента подкрепата си за втори мандат на Румен Радев на “Дондуков” 2 са дали “Продължаваме промяната”, “Има такъв народ”, АБВ и “Изправи се.БГ”.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук