Очакваме над 450 000 туристи да посетят България през Великденските празници

0
1490
По време на Великденските празници над 450 000 туристи се очаква да посетят различни региони в България, прогнозира в Кърджали министърът на туризма Николина Ангелкова.

Тя участва в Кръгла маса на тема „Перспективи пред развитието на културно-историческия туризъм“ по покана на местната структура на КРИБ.По думите на Ангелкова, Кърджали е неизменна част от дестинацията „Магията на Източните Родопи”. „Не само Перперикон, който стана международно известен, но и всички други обекти, които сме включили в тази дестинация, бележат ръст на своите посещения”, отчете Ангелкова.

Тя подчерта, че на базата на това, което вече е постигнато, съвместно с Министерството на земеделието, храните и горите се обсъжда и провокира създаването на винено-кулинарни маршрути по проекта „Сподели България”.

Според Ангелкова, след Великденските празници ще бъдат финализирани промените в Закона за туризма, заедно с някои наредби към него. „Предстои промяна в наредбата за категоризация и прекатегоризация на местата за настаняване и хранене. Като цяло посоката е облекчаване на режима и увеличаване на изискванията към по-високата категория заведения”, каза министърът на туризма.

На въпрос  очакват ли се сезонни работници от чужбина през летния туристически сезон на Черноморието, тя отговори, че миналата година е имало над 4000 сезонни работници през лятото от Молдова, Беларус, Тайланд, включително и от Филипините, а за тази прогнозата била те да нараснат до 6000.

/дарик

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук