Очакват се хиляди: Голям протест се организира срещу новите ограничения в София

0
187

Протест под наслов „Срещу ковид тетора, принудителната ваксинация и „зелените паспорти““ се организира днес в София.

Недоволните граждани ще се съберат в 17:00 часа на площад „Света Неделя“ №5, пред Министерство на здравеопазването. Протестът е огранизиран от гражданска група “Съпротива”.

Към момента над 35 хиляди души са заявили, че ще присъстват на събитието, организирано във Facebook. Организаторите смятат, че с новите забрани служебния кабинет потъпква Българската конституцията и гражданските ни права.

На протеста ще бъдат поставени следните искания, подкрепяни от мнозинството български граждани:

1. Незабавно прекратяване всякакви принудителни мерки, свързани със заболяването Ковид-19, насочени към здрави хора.

2. Незабавна оставка на здравния министър Стойчо Кацаров и главния държавен здравен инспектор Ангел Кунчев заради злоупотреба с власт и действия, застрашаващи общественото здраве. Разглеждане на деянията им от прокуратурата.

3. Настояваме настоящият президент Румен Радев да изрази категоричното си становище по отошение на принудителната ваксинация.

4. Настояваме Държавната агенция за лекарствените средства да извърши незабавно анализ на внесените и използвани без никакъв здравен контрол ваксини, така както се изисква от българското законодателство.

5. Изискваме създаването на обществен здравен съвет, съставен от доказалите независимото си безпристрастно мнение специалисти, оглавен от ползващия се с обществено доверие инфекционист доц. Атанас Мангъров, който незабавно, при пълна публичност да преразгледа данните за разпространението и опасността от заболяването Ковид-19, методиките за неговото лечение и прилаганите лекарствени средства и ваксини.

6. Да бъде прекратен статутът на търговски дружества за държавните здравни  заведения.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук